top of page
Ben

Templedruid

Ben Cleuch

10 jarige - Welsh section B - ruin- 1m30

Revel Special x Wheelers Admiral

VERKOCHT

Wie is Ben?

Ben is opgegroeid in de 'Washes', een overstromingsgebied van ettelijke honderden hectaren. Gelegen  in Chatteris, een klein dorpje ten noorden van Cambridge in Engeland tussen een grote kudde mede Welshe's. Gefokt en geselecteerd door Roger Barret. Hij fokt voornamelijk pony's die gewillig, leuk , braaf en meegaand zijn. Die 2 laatste eigenschappen hebben ons overhaalt om enkel onze pony's bij hem aan te kopen, onbeleerd ongeacht de leeftijd. Stuk voor stuk hebben ze ons nog niet teleur gesteld. George is ook één van die machtige kleine kanjers. Wil je meer weten over de wondere wereld van de 'wilde' welsh pony's? Kijk op www.templedruid.com waar je meteen enkele succesvolle nakomelingen uit de internationale mensport zal bemerken. Ofwel 'live' te bewonderen bij ons.

George is gemakkelijk te mennen, loopt altijd in dubbelspan met Jal. Hij is ook in opleiding onder het zadel en doet dit braaf. Hij gaat graag mee op wandeling, rijdt graag rustig door de piste. Hij is zacht in de hand, maar heeft nog wat moeite met nageven. Ben is een enorm meegaande rustige pony. Hij werkt graag, hij is niet bang van feestelijkheden, lawaai, opvliegende voorwerpen of andere zaken. Hij is op de weg enorm rustig. 

Naar wie is Ben op zoek?

George's ideale nieuwe partner is iemand die een 1e spannetje zoekt of een Pony (duo) waarmee er op wedstrijd niveau gegroeid kan worden.  Dit voor onder het zadel of in het span. Een pony waarmee je plezier wil hebben aan al zijn mooie eigenschappen, kennen en kunnen.  

Checklist

PRO

  • Verkeersmak (zee, straat, bos, druk verkeerspunt)

  • Zowel onder het zadel als ingespannen

  • Loopt enkel en dubbel span (dit met Jal)

  • Gemakkelijk : laden, hoefsmid, dierenarts, afspoelen en wassen

  • Ervaring in schriktraining op beweging, geluid en situaties

  • Ok met situaties > openbare weg, nauwe doorgangen, vreemd terrein

  • Kidsproof

Recenties

bottom of page