top of page
2018-11-21-small jpg_Calisto_004.jpg

Calisto Z.

10 Jarige - Zangersheide Warmbloed - Ruin

Chippendale Z x Calato

- winnaar 1m10 Regionaal

- altijd in de prijzen op wedstrijd.

- Hunters ,Hunter Jumper Holland (3e en 6e plaats)

- Equitation, hunter- Jumper Holland(2e en 3e plaats)

- 2e plaats in Nederlands Kampioenschap Neckrope Springen 

Filmpjes : Zie Youtube 

IMG_7142_bewerkt.jpg

Verkocht

Wie is Calisto?

Calisto is al enkel jaren lid van de familie, nadat we zijn mama, zussen, half zussen en broer (Camiro Z) hebben mogen trainen moest er toch ééntje bij ons blijven. Zo kochten we hem rechtstreeks van zijn fokker. Calisto was groen en speels. Die speelsheid heeft hem gevormd tot het plezierige en lieve paard die hij is. Zijn atletisch vermogen en natuurlijke 'kunnen' heeft hij te danken aan zijn vader. Zijn zachtmoedigheid siert Calisto tot wie hij is. Hij is een waar 'happy horse' altijd bereid om ja te zeggen met als 1 doel zijn partner blij maken. 

Calisto is zacht in de hand, licht op het beenwerk en denkt mee als geen ander. Hij kent zijn wissels, appuyementen, grondwerk (level 3 parelli). Doet eender wat onder het zadel met en zelf zonder hoofdstel (op neckrope). Heeft al deelgenomen aan eventing (B), dressuur (N2.2), Jumping (1M15), Hunter en Equitation. En neemt graag lintjes mee naar huis. Hij kan gereden worden door eender welke ruiter van jong tot ..Hij heeft het geluk van een zachte gemakkelijk te verzamelen galop te hebben. 

Naar wie is hij op zoek?

Calisto's ideale nieuwe partner is iemand die een veilig bekwaam en atletisch paard zoekt waar alle ingrediënten aanwezig zijn. Waarmee je kan doorgroeien van een hoog niveau naar een hoger niveau. Of een partner die plezier wil hebben aan al zijn mooie eigenschappen, kennen en kunnen. Wel heeft hij een ruiter nodig die hem niet over zijn eigen grenzen pushed. Sinds hij een topper is in 'ja' zeggen, ken hij zijn eigen limiet niet, enige voorzichtigheid is wel nodig zodat hij zichzelf niet verbrand. Calisto zegt ja op alles, op neckrope rijden, buitenritten maken, in de zee dobberen, een sprintje op de renbaan, vanop de trailer naar de vrachtwagen, de hoefsmid, ravotten, scheren,.. Behalve als hij een meer of enorme plas in moet, dan gaat hij met enige aarzeling nadat een ander hem voor is geweest of jij je geduld kan bewaren zijn misschien omzetten in een good old YES! 

Checklist

PRO

  • Equitation/Hunter

  • Verkeersmak (zee, straat, bos, druk verkeerspunt)

  • Gemakkelijk : laden, hoefsmid, dierenarts, scheren, afspoelen en wassen

  • Bomproof (schriktraining op beweging, geluid en situatie's)

  • Super  met situatie's > renbaan, waterpartijen, zee, nauwe doorgangen, wedstrijdterrein

  • Freestyle rijden en grondwerk (neckrope, vrijheid werk en grondwerk parelli level 3)

  • Kidsproof (je kan je kind alleen in alle veiligheid met hem doen werken)

CON

  • Hij staat in training, dwz naar mate de training vordert past de prijs zich aan.

Make

IT HAPPEN

Recenties

bottom of page