top of page

Acinda

13 jarige - KWPN - Merrie - 1m72

Trento B x Ronaldo

Filmpjes van Acinda? Check Youtube

_DSC0283.jpg
VERKOCHT

Wie is Acinda?

Ze is mooi, groot en Lief. Deze lieve reus(in) is het ideale familiepaard. Ze is perfect voor de beginnende ruiter, springt met gemak een parcour van 1 meter. Gooit haar beste benen voor met dressuur oefeningen, is licht aan te rijden en 200% betrouwbaar in omgang.  Wij hebben haar sinds ze 6 was, ze heeft bij ons voornamelijk ruiter leren ontdekken dat rijden op een groot lief paard geweldig is. Ze kan haar klein maken in galop. Is helemaal niet vies van een sprintje op het strand en trekt haar neus niet op als ze een plas ziet. Groot met een liefdevol hart, maar ook een klein hartje. Ze is een introverte dame en als ze het voortouw moet nemen zal ze het na enige aarzeling ook doen. Neem je ze mee naar concoursen en open plekken, dan wordt ze met plezier de leeuw die je nodig hebt om met een glimlach op je gezicht rond te raken.

tijdens het rijden doet Acinda wat er van haar gevraagd wordt, ze is licht aan het been en mooi voorwaarts; Als ze niet moet verzamelen of meer opgericht lopen zal ze lekker verder hobbelen, met als het kan haar neus zo dicht mogelijk bij de grond. Haar galoppassen zijn perfect te rijden van klein naar groot, ze heeft zachte galop en draagt die gemakkelijk op haar achterhand. Alle appuyementen geeft ze je zo en achteruitgaan doet ze als niets. tijdens galopwissels durft ze wel nog eens missen maar vaak is dit door ritmeverlies. Om haar op te zadelen moet je wel wat geduld hebben. Acinda heeft in het verleden (vermoeden wij) vaak hard aan gesingeld geweest of met niet passend materiaal moeten werken. Waardoor eens ze bij ons kwam en nog steeds singelnijd heeft; Dit houdt in dat bij het aansingelen ze toont dat ze niet niet graag heeft. Eens het zadel vast is is ze weer helemaal haar lieve zelf.

Naar wie is zij op zoek?

Wel Acinda maakt iedereen blij, ze is een lerares, rustige lieve dame voor elk (recreatief) niveau . Acinda heeft niet veel nodig, alleen maar een ideale partner die ze zelf mag kiezen. Ongeacht jou leeftijd of niveau kan je van haar alleen maar leren.

 

Doe je graag grondwerk? Dan is ze iedeaal.

Ga je graag gaan wandelen? Zij ook!

Spurt je graag in zee? Wel pas maar op of ze is mee!

Hou je het graag rustig in de piste? waarom ook niet?

Zoek je een allrounder voor gans de familie? Acinda staat voor jullie klaar.

Checklist

PRO

  • Verkeersmak (zee, straat, bos, druk verkeerspunt, lawaai, los wapperende zaken)

  • Gemakkelijk : laden, hoefsmid, dierenarts, scheren, afspoelen en wassen

  • Bomproof (schriktraining op beweging, geluid en situaties)

  • Fantastisch met situaties > renbaan, waterpartijen, zee, nauwe doorgangen, wedstrijdterrein

  • Freestyle rijden en grondwerk (neckrope, vrijheid werk en grondwerk in vrijheid)

  • Kidsproof

  • Parelli level 3

  • Hippo en aangepast paardrijden therapie paard

  • lange lijnen en longe werk op commando (voltige)

CON

  • In zijn mate van mogelijkheden, geen.

2019-04-01-Acinda-small jpg_002.jpg
DSC_1734.jpg

Recenties

bottom of page