top of page

Wat is therapie

met paarden of ezels?

therapie

“Horses listen to what is not spoken, to what lies in the heart, and reflect it back to us.

Theylet us hear the longing of our soul.” – Terri Scallon

scroll

Wat is therapie met paarden en ezels? 

Anytime

Dit is het resultaat en een mix van mijn 5-jarige opleiding als psychologe,  2-jarige opleiding tot paardencoach en vele andere gevolgde opleidingen. Paardencoaching is een ​vorm van therapie waarbij paarden worden ingezet als hulpmiddel​. Bij paardencoaching word je ondersteund en begeleid naar jouw persoonlijke doelen op een ​positieve en oplossingsgerichte manier, het kan gaan van persoonlijke ontwikkeling tot alle andere zaken waarvoor je reguliere therapie zou volgen​. Sessies worden telkens ​buiten in een veilige omgeving​ gehouden. 

Tijdens coachingsessies wordt geen mening of advies gegeven. Je komt zelf tot inzichten waardoor je sneller de verantwoordelijkheid neemt om een volgende stap te zetten in jouw persoonlijke ontwikkelingsproces​. 

Paardencoaching kan zowel ​individueel als in teamverband​. De sessies kunnen ​eenmalig zijn of volgens een traject​ verlopen.

Waarom paarden of pony's?

Waarom ezels?

Anyhow

Paarden zijn heel gevoelige en instinctieve dieren. Een paard zal dus altijd reageren op jouw gedrag en dat gedrag spiegelen. Daardoor ontstaat er een interactieve dynamiek wat tot snelle inzichten kan leiden. Slechts 1 sessie kan al positieve resultaten opleveren.

Voor wie? 

Anywhere, 

Kuurne of Overijse

Therapie met paarden biedt hulp voor jong en oud. Elke persoon die wilt werken aan zijn/haar zelfontwikkeling is welkom. Ook teams en gezinnen zijn welkom.

Therapie met paarden kan een zinvolle behandelingsmethode zijn in o.a. volgende situaties:

 • Zelfzekerder worden

 • Opbouwen van (zelf)vertrouwen

 • Faalangst overwinnen

 • Zelfkennis voor hooggevoelige personen

 • Leren leiding nemen en volgen

 • Grenzen leren aangeven en aanvoelen

 • Persoonlijke zelfontwikkeling

 • Zoektocht naar jezelf

 • Persoonlijkheidsproblematieken

 • Doorbreken van (oude) patronen

 • Bereiken van (persoonlijke) doelen

 • Oplossen van (relatie)problemen

 • Omgaan met stress, spanning, onrust

 • Moeilijkheden in het leven

 • Depressie en burn-out

 • Psychysche problemen

 • Moeilijkheden met keuzes maken

 • Zoektocht naar rust en balans

Uiteraard zijn dit maar voorbeelden en kan je ook met andere zaken bij me terecht, indien je twijfelt of therapie met paarden wel geschikt voor je is, neem gerust contact op en we bekijken het samen.

_MG_1260.jpg.jpg

Karen Op't Eynde

Psycholoog

Ik ben een hooggevoelig en intuïtief persoon en na op jonge leeftijd zelf in een depressie terecht te komen, merkte ik al snel dat ik een natuurlijk aanspreekpunt was voor mensen rondom mij. Uit deze situatie komen heeft mij niet alleen enorm veel geleerd, maar heeft mij ook verder op mijn pad richting meditatie, bewustwording en persoonlijke ontwikkeling gebracht.

Geboeid door dit alles, ben ik mijn studies in de klinische psychologie begonnen de universiteit, maar deze waren voor mij lang niet het volledige plaatje. Naast mijn studies ben ik dan ook veel bezig geweest bijkomende opleidingen en seminaries in o.a. paardencoachings, systeemopstellingen, hartcoherentie, meditatie en mindfulness te volgen. Hierbij kon ik mij verdiepen in het werken aan mezelf en aanpakken van angsten, wat ik als psychologe zeer belangrijk vind en nog steeds doe.

Ook reizen heeft een grote rol gespeeld voor mij. Openstaan voor nieuwe culturen, perspectieven en andere ideeën hebben mij niet alleen veel over mijzelf bijgeleerd, maar hebben mij ook mee gevormd als psychologe. Zo heb ik ook ongeveer een jaar in Nieuw-Zeeland gewoond, gereisd en mijn connectie met de natuur versterkt.

Na een periode van heroriëntatie heb ik heel fel gevoeld dat na al die opleidingen, seminaries, workshops, reizen, werken aan mijzelf, watertjes en zeeën te doorzwemmen, vergaarde kennis, opgedane ervaringen … , het tijd is om terug te geven. Tijd om te delen wat ik geleerd en ervaren heb. Tijd om de opleidingen en andere zaken in praktijk te brengen en door te geven aan anderen.

2019-04-01-Kudde-small jpg_050.jpg

De paarden en pony's

Equine assistants

Onze paarden en pony's zijn speciaal opgeleid in het begeleiden van personen. Ze brengen rust, geborgenheid en reageren lief en teder op hun publiek.

84510265_1523146747837827_88256434967161

De ezels

Asino assistants

Onze ezels: Kiri, luna en Sarah zijn onbezonnen en hebben begrip voor elke situatie. Een ezels is gemakkelijk.

Verloop van een sessie

Duur en locatie

Prijs van een sessie

Praktisch

1.

We starten telkens met een intake sessie. Tijdens deze sessie maak je kennis met het paard en mijzelf. Ik leg uit hoe we te werk zullen gaan en we bespreken je vragen. Er wordt kort met de paarden gewerkt zodat je kan oordelen of deze manier van werken passend is voor jou, je groep, je gezin, je team. Voel je je comfortabel genoeg? Dan maken we samen een (mini)-traject op indien nodig. Bij elke sessie bespreken we telkens jouw vooruitgang. 

2.

Elke sessie duurt ongeveer een uur en vindt plaats op een weide, de eerste sessie kan soms wat uitlopen. De sessies gaan door op een rustige locatie in Kuurne en Overijse. Aangezien we voornamelijk buiten staan, raad ik aan om aangepaste kledij en schoenen te voorzien.

3.

Elke sessie bedraagt 60 euro per persoon.​ Een duosessie bedraagt 50 euro per persoon en vanaf 3 personen kost een sessie 40 euro per persoon.

4.

Een sessie kan zowel georganiseerd worden in Overijse als in Kuurne 

5.

Ja, dat is mogelijk. Hiervoor heb ik jouw facturatiegegevens nodig (bedrijfsnaam, adres en BTW-nummer). De factuur wordt na de sessie in orde gebracht.

6.

Dit hangt af van jouw allergie. Alle coachingsessies vinden buiten plaats. De frisse lucht kan daarbij al helpen aan jouw allergie. Laat dit zeker op voorhand weten zodat we je situatie samen kunnen bekijken.

7.

Wees gerust, je bent niet alleen. Laat dit zeker op voorhand weten zodat ik hiermee kan rekening houden. Tijdens de sessie kunnen we dit samen stap voor stap aanpakken zodat jij je comfortabel voelt doorheen heel het proces. 

8.

Als je je hier comfortabeler bij voelt, mag je gerust iemand meenemen. Net als bij conventionele therapiesessies wordt er wel gevraagd dat die persoon niet aanwezig is bij de sessie zelf, maar wat verderaf staat. Bij kinderen is het uiteraard oke als er iemand meekomt. 

9.

Dat kan zeker. Ik kom ook op verplaatsing.

Of je kan deze mee nemen tot in Kuurne. 

10.

Neem even contact met me op en we zoeken naar een oplossing of andere mogelijkheden.

Kan ik een factuur krijgen?

Ik ben allergisch, kan ik dan deelnemen?

Ik ben bang voor paarden of ezels. wat nu? 

Mag ik iemand mee nemen?

Ik heb een eigen paard of ezel. Mag deze mee? 

Ik heb het financieel moeilijk. Wat nu? 

Contact

Aarzel je? Zit je nog met bijkomende vragen? Of wens je een afspraak te maken?

Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier of bel me even op.

Contact

Bedankt voor de inzending!

bottom of page