top of page

Ramon

Pura rasa Esspangion PRE x Lusitano

ruin - 1m61

6 jarige 

2021-01-20 Ramon-kleur-small jpg_016.jpg

in optie 

Wie is Ramón?

Ramaon is opgegroeid in Spanje, met name in Galicia.

Ramon is gemakkelijk te rijden, gaat graag mee op wandeling, rijdt graag rustig door de piste, is niet vies van een galopje op de renbaan; springen vindt hij nog moeilijk, maar proberen doet hij wel. Net als zijn linker galop.  Hij is zacht in de hand, en geeft gemakkelijk na.

 

Ramon is een enorm meegaand paard. Hij werkt graag vooral met een doel bv Western pleasure, trail riding, track,... Hij kent grondwerk Parelli tot level 2.  Hij heeft nog geen wedstrijd ervaring, maar zal er zeker niet vies van zijn. Wel is Ramon nog in opleiding, hij heeft soms nog wat moeite met wapperend zaken achter hem, maar eens we er op focussen is het een volledig ander verhaal. En vindt hij het ok! 

in optie 

Naar wie is Ramon op zoek?

Ramon ideale nieuwe partner is iemand die een rustig lief paard zoekt waar bijna alle ingrediënten aanwezig zijn. Dit voor onder het zadel en in grondwerk. Waarmee je kan doorgroeien of een paardje waarmee je plezier wil hebben aan al zijn mooie eigenschappen, kennen en kunnen.  Ramon heeft een ruiter nodig die al kan rijden, een ruiter met veel geduld. Hij kan ingezet wordt voor beginnersMaar nu is dat nog wat te vroeg.  Ramaon zegt ja op alles, op buitenritten maken, in de zee dobberen, een sprintje op de renbaan, vanop de trailer naar de vrachtwagen, de hoefsmid, ravotten, water,..

in optie 

Checklist

PRO

  • Verkeersmak (zee, straat, bos, druk verkeerspunt)

  • Gemakkelijk : laden, hoefsmid, dierenarts, afspoelen en wassen

  • Geen spaanse gangen, eerder warmbloedig recht type.  Heel erg goed voor Dressuur wedstrijden 

  • Ok met situaties > renbaan, waterpartijen, nauwe doorgangen, vreemd terrein

  • Freestyle rijden en grondwerk (met en zonder bit, grondwerk Parelli level 1)

  • Kidsproof

CON

  • moet nog leren relativeren wanneer er wat achter hem wappert.  

Prijs: €9.500,00-

bottom of page