top of page

Templedruid

Gorse

9 jarige - Welsh section C - ruin- 1m36

a.k.a 'George'

Woldberg's Ravel x Calerux telstar

2019-04-01-Jimmy-small jpg_016.jpg

Wie is George?

George is ruim een goed jaar bij ons. George is opgegroeid in de 'Washes', een overstromingsgebied van ettelijke honderden hectaren. Gelegen  in Chatteris, een klein dorpje ten noorden van Cambridge in Engeland tussen een grote kudde mede Welshe's. Gefokt en geselecteerd door Roger Barret. Hij fokt voornamelijk pony's die gewillig, leuk , braaf en meegaand zijn. Die 2 laatste eigenschappen hebben ons overhaalt om enkel onze pony's bij hem aan te kopen, onbeleerd ongeacht de leeftijd. Stuk voor stuk hebben ze ons nog niet teleur gesteld. George is ook één van die machtige kleine kanjers. Wil je meer weten over de wondere wereld van de 'wilde' welsh pony's? Kijk op www.templedruid.com waar je meteen enkele succesvolle nakomelingen uit de internationale mensport zal bemerken. Ofwel 'live' te bewonderen bij ons.

George is gemakkelijk te rijden, gaat graag mee op wandeling, rijdt graag rustig door de piste, is niet vies van een galopje op de renbaan; springen vindt hij nog moeilijk, maar proberen doet hij wel. Net als zijn linker galop.  Hij is zacht in de hand, maar heeft nog wat moeite met nageven. George is een enorm meegaande rustige pony. Hij werkt graag kent niet alleen het werk onder het zadel, maar loopt ook ingespannen enkel en dubbel span. Hij is niet bang van feestelijkheden, lawaai, opvliegende voorwerpen of andere zaken. Hij kent grondwerk Parelli tot level 1.  Hij heeft nog geen wedstrijd ervaring, maar zal er zeker niet vies van zijn. Wel is George een bange kerel als hij uit de stal of weide moet genomen worden door een volwassene. Eens een kindje hem haalt is het een volledig ander verhaal.

Naar wie is George op zoek?

George's ideale nieuwe partner is iemand die een rustige lieve pony zoekt waar bijna alle ingrediënten aanwezig zijn. Dit voor onder het zadel of in het span. Waarmee je kan doorgroeien of een pony waarmee je plezier wil hebben aan al zijn mooie eigenschappen, kennen en kunnen.  George heeft een ruiter nodig die al kan pony rijden, een ruiter met veel geduld. Hij kan ingezet wordt voor beginners. George zegt ja op alles, op buitenritten maken, in de zee dobberen, een sprintje op de renbaan, vanop de trailer naar de vrachtwagen, de hoefsmid, ravotten, verjaardagsfeestjes,..

Checklist

PRO

  • Verkeersmak (zee, straat, bos, druk verkeerspunt)

  • Zowel onder het zadel als ingespannen

  • Gemakkelijk : laden, hoefsmid, dierenarts, afspoelen en wassen

  • Bomproof (schriktraining op beweging, geluid en situaties)

  • Loopt enkel en dubbel span

  • Ok met situaties > renbaan, waterpartijen, nauwe doorgangen, vreemd terrein

  • Freestyle rijden en grondwerk (met en zonder bit, grondwerk Parelli level 2)

  • Kidsproof

Recenties

bottom of page