top of page
2019-04-01-Elli-small jpg_013.jpg

Templedruid

Still

5 jarige - Welsh section C - merrie - 1m34

a.k.a 'Elli'

Templedruid Lancet x Templedruid Welshman

Wie is Elli?

Elli is ruim een goed jaar bij ons. Elli is opgegroeid in de 'Washes', een overstromingsgebied van ettelijke honderden hectaren. Gelegen  in Chatteris, een klein dorpje ten noorden van Cambridge in Engeland tussen een grote kudde mede Welshe's. Gefokt en geselecteerd door Roger Barret. Hij fokt voornamelijk pony's die gewillig, leuk , braaf en meegaand zijn. Die 2 laatste eigenschappen hebben ons overhaalt om enkel onze pony's bij hem aan te kopen, onbeleerd ongeacht de leeftijd. Stuk voor stuk hebben ze ons nog niet teleur gesteld. elli is ook één van die machtige kleine kanjers.

Wil je meer weten over de wondere wereld van de 'wilde' welsh pony's? Kijk op www.templedruid.com waar je meteen enkele succesvolle nakomelingen uit de internationale mensport zal bemerken. Ofwel 'live' te bewonderen bij ons.

Elli is gemakkelijk te rijden, gaat graag mee op wandeling, trekt graag sprintjes op de renbaan en is niet vies van springen. Ze is zacht in de hand, maar heeft nog wat moeite met nageven. Elli is een enorm meegaande voorwaartse pony. Ze werkt graag en heeft de body mee van een mini atleet. Ze is niet bang van feestelijkheden, lawaai, opvliegende voorwerpen of andere zaken. Ze kent grondwerk Parelli tot level 2. Ze heeft nog geen wedstrijd ervaring, maar zal er zeker niet vies van zijn.

Naar wie is Elli op zoek?

Elli's ideale nieuwe partner is iemand die een bekwame en atletisch pony zoekt waar bijna alle ingrediënten aanwezig zijn. Waarmee je kan doorgroeien of een pony waarmee je plezier wil hebben aan al haar mooie eigenschappen, kennen en kunnen.  Elli heeft een ruiter nodig die al kan pony rijden. Ze kan ingezet wordt voor beginners, maar heeft niet het tempo van een beginners pony, waardoor de schrik van het tempo bij de ruiter snel de overhand kan nemen. Elli zegt ja op alles, op buitenritten maken, in de zee dobberen, een sprintje op de renbaan, vanop de trailer naar de vrachtwagen, de hoefsmid, ravotten, verjaardagsfeestjes,..

Checklist

PRO

  • Verkeersmak (zee, straat, bos, druk verkeerspunt)

  • TOP Springer!

  • Gemakkelijk : laden, hoefsmid, dierenarts, scheren, afspoelen en wassen

  • Bomproof (schriktraining op beweging, geluid en situatie's)

  • Ok met situatie's > renbaan, waterpartijen, zee, nauwe doorgangen, vreemd terrein

  • Freestyle rijden en grondwerk (met en zonder biten grondwerk parelli level 1)

  • Kidsproof

CON

  • Voorwaartse dame

Recenties

bottom of page