top of page

Mon, 24 Aug

|

Bondgenotenlaan

Paardenkamp augustus 24-28

Hey paarden en pony vriendjes, Eindelijk kunnen we terug van start met ons pony/paarden kamp. Toegankelijk voor iedereen die reeds de basis van het paardrijden beheerst. Kijk even verder voor meer uitleg. Tot snel, Team Poulains

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Paardenkamp augustus 24-28
Paardenkamp augustus 24-28

Time & Location

24 Aug 2020, 09:00 – 28 Aug 2020, 16:30

Bondgenotenlaan, Bondgenotenlaan4 , 8520 Kuurne, België

Guests

About the event

Kom je ook op kamp? Een week boordevol paarden plezier, lessen op maat knotsgekke moni's en dat alles in kleine, fijne groepjes?

Het gaat hier natuurlijk om ponykampen, wat wil zeggen dat paarden en/of pony's een belangrijke rol gaan spelen. En de meeste van onze ponykampen zijn natuurlijk kampen waar we de pony's of paarden gaan berijden.

Belangrijk bij het leren paardrijden is een goede zit. Dat is het geheim van alle goede ruiters! Bij een goede zit bevind je je op het midden van je zadel, op je billen. Je voelt beide zitbeenknobbels op het zadel, en je zit rechtop zonder dat er zich in je bovenlichaam te veel spanning bevindt. Schouders, heupen en hakken bevinden zich recht onder elkaar en je blik houd je naar voren en niet beneden gericht. De benen laat je los en ontspannen naar beneden hangen, de knie ligt tegen het zadel maar je knijpt niet. Je houdt steeds met beide handen de teugels vast, de duimen liggen als een dakje over de teugel.

Heb je de juiste zit onder de knie? Dat is al een fantastisch begin! Iets anders wat voor de beginnende ruiter belangrijk is om in het hoofd te houden, is het zelfvertrouwen op het zadel. Makkelijker gezegd dan gedaan inderdaad, maar een ruiter zonder zelfvertrouwen is zowel voor de ruiter zelf als voor het paard geen aangename bedoening. Hoe ontwikkel je dit zelfvertrouwen? Door in het hoofd te houden dat je inderdaad vooruitgang zal maken - al is het misschien langzaam - én door niet van het begin af aan teveel van jezelf te vragen. Het is positief dat je de lat hoog legt voor jezelf als het op je doelen aankomt - maar vooruitgang boek je op lange termijn, niet tijdens de eerste maanden van je trainingen. Op een ponykamp van Juvigo ga je aan de slag met trainingen op niveau, en zorgen we ervoor dat de lat voor iedereen niet te hoog maar wel hoog genoeg gelegd wordt. Of het nu snel of traag is, vooruitgang zul je maken - en dat zorgt er dan weer voor dat je ten alle tijde met zelfvertrouwen op je zadel zit. Nee, paardrijden is niet altijd makkelijk, maar met wat oefening kun ook jij het zeker beheersen!

Natuurlijk is er meer dan het rijden bij ons, we gaan ook aan de slag met:

- Grondwerk

- Wandelingen

- Trailer laden 

- Freestyle rijden 

- Vrijheids werk 

- De dagelijkse verzorging 

Onze kampen zijn telkens van 9 tot 16:30u 

Opvang:

8u15-9u00 & 16u30-17u30 dit voor 2€per kind per blok (4€ per dag)

Toegankelijk voor iedereen die reeds de basis van het paardrijden beheerst, je kan met je pony of paard:

* stappen

* draven

* en een klein beetje galop

* je kan je pony/paard zelfstandig uit de weide halen, kuisen en opzadelen.

Uiteraard staan we bij jullie om te helpen en uitlegte geven ;-)

Tot snel,

Team 

Poulains

 

Tickets

 • Paarden / Pony kamp ticket

  Paarden/pony kamp van maandag tot vrijdag 9-16u30 excl lunch

  €235.00
  Sale ended
 • Opvang in de ochtend

  telekens opvang van 8u15 tot 9u dit van maandag tot vrijdag voor 2€ per dag! losse dagen kan ook te vermelden bij boeking van het kamp.

  €10.00
  Sale ended
 • Opvang in de avond

  opvang van 17-18u 2€/dag losse dagen kan ook gelieve deze te vermelden bij inschrijving op de website

  €10.00
  Sale ended

Total

€0.00

Share this event

bottom of page